Recomandari


Aspirarea: covorul dvs. va avea o viata mai lunga si va arata mai bine daca este aspirat cu regularitate. Aspirarea ajuta in prevenirea infiltrarii murdariei de pe fata covorului in interiorul firelor, ceea ce poate produce o uzura crescuta a covorului. Pentru curatarea de rutina va recomandam utilizarea unui aspirator cu perii rotative, care desprinde nu numai praful sau alte particule solide ci si scame, par, etc..

Pentru covoarele de lana si cele care sunt captusite(panza lipita pe spate) care emana miros specific de lana, recomandam spalarea lor cand afara sunt temperaturi pozitive pentru a putea fi ozonate in spatiu deschis si aerisite corespunzator.

Pentru folosinta/intretinerea covorului/mochetei dvs. in conditii optime va recomandam o curatare de primavara si una de toamna (sau de cate ori este nevoie in functie de urgenta fiecaruia;urgente –  pete accidentale de toate tipurile). De asemenea recomandam o data la trei luni rotirea covorului/mochetei dvs.pentru o uzura uniforma a firului tesaturi si culori acestora (lumina puternica decoloreaza tesatura) covoarele/mochetele fabricatie recenta din experienta au o durata de viata de aproximativ 5 ani +/-  in functie de folosinta ,uzura ,intretinere.

Scurgerile si petele: regula de baza pentru a va ocupa cu aceste mici incidente este de a actiona cat mai rapid; tamponati locul scurgerii in exces cu o carpa alba curata sau prosop de hartie; nu frecati deoarece acest lucru poate raspandi pata; odata ce scurgerea este retinuta se lucreaza de la marginea exterioara a scurgerii prin aplicarea unei solutii de curatat covoare sau spume speciale cu o carpa curata; evitati inmuierea excesiva a zonei afectate deoarece pata se poate raspandi; odata curatat locul se tamponeaza zona umeda cu prosoape de hartie si se lasa sa se usuce. Pe pete dificile repetati procesul pana cand pata este eliminata complet, iar in cazul in care petele sau scurgerile se dovedesc greu de eliminat va recomandam utilizarea unei firme profesionale de curatat covoare.

Depozitarea: se face prin infasurarea covorului,  in loc aerisit, nu in ambalaj din plastic, ci de exemplu in hartie de ziar.

Pentru informatii suplimentare, apelati la dl. Alexandru Balint tel. 0752-137.906, consultant specialist covoare din reteaua .